Vrouwen die een rijke man willen

Jun 21 2015 - Pascal

Het is al lang algemeen bekend en ook door eerdere onderzoeken bewezen dat het meestal laag opgeleide, “domme”vrouwen zijn die jagen op mannen met geld. Het is ook niet zo verwonderlijk. In vroegere tijden hadden rijke en welgestelde heren al een grote aantrekkingskracht op vrouwen die minder te besteden hadden en geen opleiding hadden. Deze vrouwen wilden de financiële toekomst van hun kinderen veilig stellen en een rijke man kon daar voor zorgen. Dat ligt eraan ten grondslag dat ook tegenwoordig vrouwen graag een rijke man aan de haak slaan. Misschien niet meer bewust voor de nakomelingen maar niet in de laatste plaats om hun eigen toekomst veilig te stellen. Je hebt weinig opleiding genoten dus een carrière opbouwen wordt moeilijk. Dan is het toch wel handig als je een rijke man trouwt omdat je dan financiële zekerheid voor jezelf creëert. De meeste goldiggers zijn dan ook eigenlijk niet dom te noemen maar juist slim. Ze weten immers dat ze, het ze in financieel en materieel opzicht, goed zal gaan als ze met een rijke man trouwen.

Hoe zit het met de liefde?

Voor golddiggers heeft het geld de grootste aantrekkingskracht en is het de rijkdom van de man die maakt dat ze voor de man vallen. Het is niet zo dat deze vrouwen bewust een rijke man versieren terwijl ze een afkeer voor die man voelen, dat zou wel heel erg laag zijn. Het lijkt erop dat de vrouwen zich verliefd wanen op de man in kwestie. Vooral wanneer het een lieve en leuke man betreft is het voor een goldigger makkelijker om genegenheid te voelen voor de man, terwijl ze in werkelijkheid, vaak onbewust, verliefd zijn op zijn geld en het leven dat ze daardoor kunnen hebben. Al is het in haar ogen een lelijke man en totaal niet haar type, of is het een veel en veel oudere man, ze waant zich verliefd op hem. Het zou moeilijk worden als dat niet zo was, ze moet immers haar leven met hem delen, tot in het bed aan toe.

Hoe zit het met de gevoelens van de man?

Als rijke mannen verliefd worden op de vrouw, in dit geval de golddiger, dan willen ze haar vaak alles geven en haar in de watten leggen. Veel mannen weten diep in hun hart wel dat de vrouw hem alleen maar wil om zijn geld maar dat verdringt hij door haar te verwennen en te denken dat hij zo hart zal winnen. Rijke mannen willen misschien ook wel graag laten zien dat ze hun vrouw alles kunnen geven en haar een goed leven kunnen bieden. Er zullen vaak genoeg mannen bij zijn die echt verliefd zijn op de vrouw in kwestie maar daar komt ook vaak bij dat ze de vrouw als een mooie aanvulling op henzelf zien. Een mooie en vaak jongere vrouw aan de zijde van een rijke man geeft hem de uitstraling van vitaliteit en kracht en hem ook sexier maken. Hij heeft immers een mooie en jongere vrouw, dat moet dus betekenen dat hij vitaal, krachtig en sexy is. De vrouw is een soort statussymbool voor de man. Met een saaie, onopvallende en onknappe vrouw kun je immers niet pronken.

Trouwen onder huwelijkse voorwaarden?

Gek genoeg is een rijke man vaak te romantisch ingesteld om goede huwelijkse voorwaarden te scheppen als er wordt getrouwd. Als men dan in “gemeenschap van goederen “ trouwt kan het bij een eventuele scheiding pijnlijk en vervelend worden. Uit een wereldwijd onderzoek van het internationale advocatenkantoor Mischon de Reya blijkt dat rijke mannen in hun periode van verliefdheid alle vertrouwen hebben in de wederzijdse liefde en daarom bijna nooit een huwelijkscontract afsluiten. Ze geloven namelijk niet in ruzie bij een eventuele breuk. Het is zelfs zo dat de helft van de mannen het niet erg vindt en niet meer dan normaal vindt dat hun vrouw bij een eventuele scheiding de helft van zijn vermogen krijgt. De andere helft wil wel graag meer overhouden bij een eventuele scheiding maar denkt dat het niet zo’n probleem zal opleveren. Dit is toch wel opmerkelijk te noemen.