Wat voor kleding trek je aan op je eerste date?

Jun 08 2015 - Esther

Op een eerste date wil je indruk maken en jezelf van je beste kant laten zien, zowel innerlijk als uiterlijk. Het is ook het moment om jezelf zo goed mogelijk te presenteren. De eerste indruk is het meest belangrijke omdat het onbewust altijd blijft hangen, ongeacht of de tweede of volgende dates beter zullen verlopen of dat die de eerste date zullen overtreffen. Een eerste indruk kun je niet overdoen. Als je iemand voor het eerst in real live ontmoet kijk je onbewust naar het geheel. Er zullen natuurlijk specifieke elementen zijn die je meteen zullen opvallen zoals bijvoorbeeld de ogen, of de oogopslag, misschien de haarkleur en noem maar op. Hetzelfde geldt voor de kleding die je aanhebt. Het is misschien niet zozeer wat je aanhebt maar de algehele stijl van je kleding. Het geeft namelijk weer wat voor een type jij bent. Je kunt je heel sexy kleden terwijl je eigenlijk helemaal geen sexbom bent. Je uiterlijk botst dan in principe met je innerlijk en dat kan onbewust zijn weerslag hebben op de indruk die jij maakt. Het zou ook andersom kunnen zijn, dat je altijd uitdagend en sexy gekleed maar op de eerste date nette en wat stijve kleding draagt. Het zal niet raar zijn dat je je ongemakkelijk kunt voelen in kleding die totaal niet bij je past en dat zul je ook uitstralen. De eerste tip is dan ook, draag kleding die bij je past en waar jij je gemakkelijk en comfortabel in voelt.

Underdressed of overdressed?

Dat kleding bij je moet passen en fijn moet voelen weten we nu. Het is echter ook niet onbelangrijk om te kijken naar wat voor een gelegenheid je gaat tijdens de date. Is het een leuk cafeetje waar je samen iets gaat drinken, of ga je naar een knus restaurantje. Misschien ga je wel naar de bioscoop of gaan jullie naar een opera. Als je samen naar een feestje gaat kan het geen kwaad om van te voren informatie te winnen over wat voor een soort feest het is. Niets kan je meer opgelaten doen voelen, als dat je te overdreven gekleed binnenkomt op een feest waar iedereen lekker in jeans en een leuk topje of shirt loopt. Ook is het gênant als jij in jeans binnenkomt en het blijkt een beetje een sjiek en hip feestje te zijn waar men in trendy jurkjes en gestylde pakken loopt. Tenzij je in een hippe trendy jeans loopt met een geweldige designertop of shirt en hakken of schoenen die je outfit helemaal af maken omdat ze zo geweldig zijn, zul jij je niet op je gemak voelen op het feest. Jezelf goed laten informeren als het een feestje betreft zou je heel wat ongemak kunnen besparen en als je naar een club gaat waar je nog nooit eerder bent geweest zou je ook even kunnen googelen. Zo zul je nooit de plank mis slaan. Natuurlijk gaat het bij de eerste date niet om wat andere mensen van je vinden maar wat jou date van jou vindt. Heb je echter helemaal de plank mis geslagen wat kleding betreft, dan voel je je sowieso opgelaten en zul je dat uitstralen naar je date. Het kan misschien nog wel een tikje erger, namelijk dat jouw date zich opgelaten voelt omdat jij te opzichtig of te sjofel gekleed bent.

Je eigen persoonlijkheid benadrukken  

Als je weet wat jou goed staat zul je in staat zijn om met je kleding je sterke punten te benadrukken en je zwakke punten te verbloemen. Dit is wat je figuur betreft. Wil je laten zien wie je bent en waar je voor staat dan zul je dat ook in je kleding kunnen doorvoeren. Het hoeft niet per se een statement te zijn, het gaat erom dat jouw persoonlijkheid op een positieve manier wordt benadrukt. De volgende tip is, zorg er te allen tijde voor dat je er verzorgd uitziet en dat je schone kleding aan hebt die niet kapot is of ongestreken is, dat is echt de doodsklap voor een eerste indruk.

Draag wat je leuk vindt en waar jij je lekker bij voelt. Probeer eerlijk naar je zelf te kijken en te weten wat jou goed staat en niet goed staat. Draag iets wat bij jou past en pas je outfit aan bij de gelegenheid. Zo straal je zelfvertrouwen uit, zie je er aantrekkelijk uit en zal jou date vinden dat je er geweldig uitziet.