Innerlijk of uiterlijk belangrijk voor vrouwen?

Jun 08 2015 - Gerald

Vrouwen komen van Venus en mannen komen van Mars. Deze uitdrukking geeft aan dat het verschil tussen mannen en vrouwen hemelsbreed, zo niet, kosmisch breed is. Maar is dat wel echt zo? Vallen vrouwen op mannen om dezelfde redenen als waarom mannen op vrouwen vallen? Het valt niet te ontkennen dat men een goed uiterlijk altijd wel waardeert. Nu valt over smaak niet te twisten dus wat de een aantrekkelijk of mooi vind hoeft een ander niet per se te vinden. Er bestaan algemene richtlijnen die bepalen of iemand aantrekkelijk is of niet zoals een symmetrisch gezicht, een gave huid, een figuur dat in proporties is en een niet al te afwijkende lengte. Alles wat buiten deze richtlijnen valt is natuurlijk nog steeds prima maar is een kwestie van smaak. Waar de ene valt voor een klein wipneusje, gaat de ander voor een rechte neus. Valt iemand voor een rond gezicht, een ander houdt van ovaal en smal. Zo kun je doorgaan. Mannen kijken over het algemeen naar het totaalplaatje van de vrouw in kwestie, ze vinden haar aantrekkelijk of niet. De vrouw kijkt meestal naar een bepaald detail van het gezicht of lichaam. Vrouwen vallen vaak voor mooie ogen bij de man. Natuurlijk kijkt de vrouw ook naar het silhouet, of de man gespierd of atletisch gebouwd is, maar toch is het vaak iets wat er voor de vrouw uitspringt zoals zijn mooie bos krullen of zijn krachtige kinlijn.

Vinden vrouwen innerlijk belangrijker dan het uiterlijk??

Zonder het gevoel wat je voor iemand voelt erbij te halen is het voor de meeste vrouwen belangrijk dat een man qua karakter gevoelig kan zijn, dat ze een beetje romantisch zijn en vooral respect tonen. Natuurlijk zijn hier weer verschillen in maar we hebben het nu even over het gemiddelde. Vrouwen zeggen vaker te gaan voor het innerlijk van de man dan voor het uiterlijk. Een vrouw hoort graag van een man of hij haar nog steeds aantrekkelijk en mooi vindt. Mannen zeggen dat niet zo snel maar vrouwen willen vaak bevestiging en worden soms onzeker als ze die niet krijgen. Mannen daarentegen zijn sneller tevreden met hun uiterlijk dan vrouwen. Dat lijkt tenminste zo. Ook mannen kunnen natuurlijk onzeker zijn en horen graag dat een vrouw hen bewondert, maar dat geldt bij een man dan niet alleen voor het uiterlijk maar voor alles waar hij voor staat. We moeten het niet vreemd vinden dat vrouwen meer gericht zijn op hun eigen uiterlijk omdat de vrouw al van oudsher wordt afgebeeld als lustobject. Veel later pas is het gewoon geworden dat ook mannen als lustobject worden afgebeeld en is het gewoon geworden dat vrouwen er voor uit komen, mannen als zodanig te zien. Wat tot nu toe nog niet is genoemd is macht. Een man met macht kan heel erotiserend werken op vrouwen. Kijk maar om je heen of in de media, hoe vaak heeft een doorsnee, gewoontjes uitziende of zelfs lelijke oude man met geld en macht met een, meestal jongere aantrekkelijke en mooie vrouw aan zijn arm? Heel vaak is dat zo. Andersom zie je dat toch echt veel minder.

Trekt geld en macht vrouwen aan, en hoe komt dat?

Een vrouw die valt op een man met geld en macht wil diep in haar hart de man veroveren en hem in haar macht hebben. Stel je voor; de man waar iedereen voor buigt is als was in haar handen en doet alles wat ze zegt en behandelt haar als een prinses. Hij weet ergens wel dat hij zonder al dat geld en die macht haar niet zou kunnen hebben en vandaar dat hij gebruik maakt van wat hij heeft en haar overstelpt met aandacht en weelde. In feite heeft de vrouw in kwestie ook macht over een ieder die voor haar man buigt. Natuurlijk zijn deze veronderstellingen genomen op het gemiddelde en vaak ook op vooroordelen. Maar overal zit wel een kern van waarheid in.

Wat vind een vrouw dus aantrekkelijk in een man?

Het verschilt per vrouw, evenals het per man verschilt wat hij aantrekkelijk vindt in een vrouw. Innerlijk of uiterlijk, het draait uiteindelijk om de persoon die je leert kennen en waarderen.
Venus en Mars liggen misschien toch dichter bij elkaar dan men denkt.