Hoe merk je aan een vrouw dat ze je leuk vind?

Jun 09 2015 - Esther

Mannen laten vaker merken dat ze een vrouw wel zien zitten. Mannen zijn van oudsher en van nature jagers en maken vaak het eerst contact met de vrouw en laten ook merken dat ze haar leuk vinden en misschien wel meer met ze willen. Op deze manier lijkt het alsof de man vol zelfvertrouwen is en zeker is van zijn zaak. Het is alleen nog maar een “kwestie van de vrouw overhalen “ en haar te versieren.

Hoe kan een man erachter komen dat een vrouw ook interesse heeft in hem?

Mannen kunnen net zo onzeker zijn als vrouwen, misschien zijn mannen nog wel meer bang voor een afwijzing dan vrouwen omdat er vaak nog van wordt uitgegaan dat de man de eerste move maakt. Zelfs de meest daadkrachtige en intelligente man kan heel klein worden als hij in de buurt is van een mooie vrouw die hij heel erg leuk vindt. Al zijn zelfvertrouwen kan ineens wegvallen en hij weet niet meer hoe hij erachter kan komen of zij hem leuk vindt. Mannen kunnen heel bang zijn voor afwijzing. Niet zozeer om het lichamelijke maar veelal meer voor hun ego. Er zijn natuurlijk ook gewoon mannen die heel onzeker zijn, net zoals je dat bij vrouwen hebt.

Als een man op stap gaat doet hij er goed aan om zich een beetje voor te bereiden op eventueel contact met een leuke vrouw. Belangrijk is dat je er verzorgd uitziet en goed gekleed gaat. Het hoeft niet overdreven te zijn maar in elk geval niet sjofel of onverzorgd. Je zult je als man zekerder over jezelf voelen en dat ook uitstralen als je weet dat je er goed en verzorgd uitziet. Dat zal de vrouw onbewust aanvoelen en haar dan ook aantrekken. Het hangt er ook vanaf wat voor een type man jij bent. Ben jij iemand die meteen met de vrouw naar bed wilt dan zul je toch goed moeten signaleren of zij dat ook wilt. De meeste vrouwen willen namelijk niet meteen met een man naar bed maar hebben iets meer tijd nodig, en die kun je haar geven door met elkaar te gaan daten. Heb jij als man ook liever eerst een aanloopje, dan kun je haar gewoonweg voor je winnen door middel van een gezellig praatje en wat humor.

Bij een vrouw kun je over het algemeen aan haar lichaamstaal zien of zij jou ook leuk vindt. Als je er goed op let kun je veel opmaken uit haar gebaren en de manier waarop ze staat en doet. Dit noemt men non-verbale communicatie.

Enkele voorbeelden hiervan zijn:

Bij geen interesse;

  • De vrouw draait zich van je af.
  • Ze staat met haar benen enigszins gekruist, als ze zit dan heeft ze haar benen ook gekruist.
  • Ze staat met haar armen over elkaar, alsof ze je op een afstand wilt houden.
  • Ze glimlacht niet terug en houdt haar hoofd in dezelfde stand terwijl haar schouders ook in dezelfde houding blijven.

Dit zijn maar enkele voorbeeldjes om aan te geven dat ze waarschijnlijk geen interesse heeft in jou.

Voorbeelden bij wel interesse zijn;

  • Ze bloost als je bij jou in de buurt is en speelt met haar haren.
  • Ze blijft continue vlakbij je, de afstand tussen jullie wordt steeds kleiner.
  • Ze lacht breeduit en lacht om wat jij zegt.
  • Ze passeert je meer dan eens en probeert zo jouw aandacht te krijgen.
  • Ze bijt mogelijk op haar onderlip en likt ietsjes aan haar lip op het moment dat jij kijkt.
  • Ze zal iets over zichzelf willen vertellen om jouw aandacht te krijgen.

Dit zijn dus enkele voorbeelden van non-verbale communicatie, dus zonder dat er een gesprek tussen jullie op gang is gekomen. Als je dus de moeite neemt om op deze signalen te letten kun je wellicht voorkomen dat je een blauwtje loopt door haar met rust te laten, of je kunt stappen ondernemen voor meer contact met haar omdat je weet dat zij ook interesse heeft. Dan is de helft al gewonnen.