De perfecte penislengte

Jun 07 2015 - Esther

Mannen zijn van nature erg penisgericht. De eigen penis, welteverstaan. Het is algemeen bekend dat mannen vanaf de tienerleeftijd al stiekem de eigen penis met die van de ander vergelijken. Doucheruimtes van sportverenigingen lijken er speciaal voor gemaakt. Veel mannen vinden het hebben van een grote, oftewel lange penis belangrijk en als ze niet het geluk hebben over een lange penis te beschikken dan vinden ze het belangrijk dat het op zijn minst dik genoeg is.

Enkele penis weetjes

  • De penis van een man is in ontspannen toestand gemiddeld  9.8 centimeter en in erectie gemiddeld 14.8 centimeter. Een slappe penis van 6 tot 11 centimeter en een stijve penis van 11 tot 20 centimeter valt binnen de categorie normaal. Een penis die in slappe toestand kleiner is dan 3.8 centimeter wordt micropenis genoemd.
  • Een penis die in slappe toestand groter meet dan 11.5 noemt men groot .
  • Voor een stijve penis meet men voor de micro 7 en voor de grote 21 centimeter.
  • Er kan dus een behoorlijk verschil in zitten, wat niet zo gek is natuurlijk.
  • Elk mannenlichaam is uniek en dat geldt ook voor de grootte van de penis.
  • Als je een penis hebt die in slappe toestand klein is wil dat niets zeggen over de lengte als het in stijve toestand is, daar bestaat geen duidelijk verband in.
  • Onderzoek heeft wel uitgewezen dat een kleinere penis bij het krijgen van een erectie wel 2 keer zo veel groter wordt als een lang slap geslachtsdeel.

Wanneer begint de penis te groeien en waneer stopt het?

Vanaf de puberteit begint de penis te groeien en het verschilt per persoon wanneer het maximum wordt bereikt. Wat men wel weet is dat de penis tijdens het ouder worden langzaamaan weer kleiner wordt. Een penis in erectie meet dan vaak 1 of 2 centimeter korter. Aderverkalking en het ontstaan van littekenweefsel zijn hier de oorzaken van. Ook krimpt de penis bij koud weer en bij lage temperaturen, maar dat lijkt logisch en is maar tijdelijk van aard. Feit is wel dat de penis in het algemeen langzaam maar zeker kleiner wordt.

Doet de lengte van de penis er toe tijdens de sex?

Een hele grote penis

Voor vrouwen doet de lengte van de penis er meestal niet toe. Al vallen de monden open en roept men ooh of aah bij het zien van een foto of live versie van een grote penis, toch zal een vrouw, als het moet, bijna altijd kiezen voor een penis van gemiddelde lengte. Dat ooh of aah geroep zou dus kunnen betekenen dat de dame wellicht bang is dat het pijn zal doen. Een hele lange en grote penis kan namelijk behoorlijk pijn doen als er sprake is van penetratie. De vrouwelijke vagina is rekbaar en kan heel wat hebben maar als een penis zo groot is dat het tegen de baarmoedermond aanstoot kan dat voor veel vrouwen als pijnlijk worden ervaren.

Een hele kleine penis

Bij een erg kleine penis kan toch ook weer het gevaar bestaan dat bij penetratie niet zoveel door de vrouw wordt gevoeld.  Bij de meeste vrouwen is de binnenkant van de vagina aan de voorkant niet zo heel gevoelig en als de penis niet erg ver reikt kan dat het zijn dat het weinig tot geen gevoel geeft. Als de penis daarbij ook nog eens aan de magere kant is dan kan de vagina het niet goed omvatten en is de kans op ongevoeligheid het grootst. Maar ook hierin verschilt het per man en ook per vrouw. Waar de ene vrouw een wat wijder aanvoelende vagina heeft is het bij de andere vrouw erg strak.

Wat is het nut van operatief vergroten?

Mannen met een extreem kleine penis kunnen vaak door middel van een penisverlenging wat meer lengte krijgen. Vaak gaat het maar om enkele centimeters. Dat is niet spectaculair maar voor sommige mensen kan het een groot verschil maken.

De penislengte heeft niet echt invloed tijdens de sex, de uitzonderlijke gevallen daarbuiten gehouden. Acceptatie en zelfvertrouwen staan voorop en is toch wel het meest belangrijke ingrediënt voor een goede vrijpartij.